Koen Greven Boekpresentatie: Fútbol, in Spanje meer dan een religie

donderdag 13 april (20:00)

We hebben de eer een mooi event te mogen aankondigen; Koen Greven, NRC Sportredacteur, komt naar Valencia om ons zijn nieuwe boek ‘Fútbol, in Spanje meer dan een religie’ te presenteren en te signeren. Het boek Fútbol is simpelweg voor iedereen die van Spanje en van voetbal houdt. Een portret van een land en haar bewoners. Spanje en de Spanjaard ontleed via de diepgewortelde voetbalcultuur.

Hoe diep de sport in het DNA van de Madrilenen, de Basken, de Catalanen, de Andalusiërs en de bewoners van de andere regio’s zit, wordt beschreven in dit boeiende boek.

Koen heeft een duidelijk doel gehad bij het schrijven van Fútbol. ‘Het zou mooi zijn als lezers aan de hand van het boek bepaalde clubs of bepaalde steden bezoeken en zich dan onder laten dompelen in een voetbalcultuur die de Nederlander bijna vreemd is. Gewoon een kant kiezen en voor even fan zijn van Real Madrid, Betis Sevilla en Valencia CF en genieten van het Spaanse leven dat net als de uitslag van een wedstrijd altijd onvoorspelbaar is.’

Koen neemt wat exemplaren van zijn boek mee voor wie een gesigneerd exemplaar wil. Voor deze gelegenheid kost het  €20,-, cash te betalen, reguliere prijs is € 22,50.

Wat: Boekpresentatie Koen Greven
Wanneer: Donderdag 13 april
Aanvang: 20.00
Waar: Bar Birlibirloque, Calle La Paz 7, 46003, Valencia
Kosten Leden: gratis   Partners en Introducees: € 10,- pp

Na dit evenement kan er nageborreld worden bij Birlibirloque en eten kan ook. Dit alles op eigen kosten.

Koen Greven

Koen Greven (1971, ‘s-Hertogenbosch) is sinds 1995 redacteur van NRC. Hij was er parlementair redacteur, werkte als verslaggever bij Binnenland en is sinds 2022 terug op de Sportredactie. Van 2015 tot 2022 was hij correspondent in Spanje. Greven reisde het hele land door op zoek naar verhalen die de Spanjaarden typeren. Overal waar hij kwam, rolde wel een bal. Via het voetbal leerde hij het land tot in de kern kennen. Een passie die de Spanjaarden met elkaar verbindt, maar misschien nog wel meer van elkaar onderscheidt.

Fútbol, in Spanje meer dan een religie

Het boek Fútbol is voor iedereen die van Spanje en van voetbal houdt. Een portret van een land en haar bewoners. Spanje en de Spanjaard ontleed via de diepgewortelde voetbalcultuur. Clubliefde is vaak cultureel bepaald. Vraag een Spanjaard voor welke voetbalclub hij is en je weet hoe hij in het leven staat. Wie hij of zij adoreert en verafschuwt. Links of rechts is. In de zon of de schaduw zit. Spanje is het land van de tegenstelling. Van de rivaliteit. En dan is het ook nog eens verdeeld over zeventien uiteenlopende regio’s. Voetbal is een van de weinige gemene delers. Hoe diep de sport in het DNA van de Madrilenen, de Basken, de Catalanen, de Andalusiërs en de bewoners van andere regio’s zit wordt beschreven in dit boek.

Boekpresentatie Koen Greven

Fútbol, in Spanje meer dan een religie