Succesvolle Nationale Business Meeting 2018 in Valencia

02 juli 2018
Succesvolle Nationale Business Meeting 2018 in Valencia VALENCIA – Op vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei werd de derde Nationale Business Meeting 2018 gehouden in Valencia. Het event werd dit keer gehost door de Nederlandse Zakenkring Valencia. Het thema van dit jaar was ‘Nederlandse ondernemers maken het verschil’. © Else Beekman InSpanje.nl

Of dat echt zo is, waar dan die specifieke kwaliteiten zitten die aan dat verschil bijdragen en of we dan niets meer hebben te leren van anderen, waren enkele vragen die gedurende het gevarieerde programma op vrijdag 25 mei aan de orde kwamen. Onder meer tijdens de boeiende presentatie van Rob van Nes van Iber Business Group. Het thema werd ingegeven door de neiging die Nederlanders van nature bezitten om zich niet te verbergen en om ook trots te zijn op veel van hun eigenschappen. Maar liefst 150 Nederlandse ondernemers waren aanwezig in het gebouw van ADEIT – Fundacion Universidad – Empresa de Valencia midden in het historische hart van de stad.

Ondernemersprijs

Volgens de Nederlandse ambassadeur in Spanje Mathijs van Bonzel wordt Spanje een steeds belangrijkere handelspartner van Nederland. De Spaanse export naar Nederland is sinds het begin van de economische crisis met 40% gestegen. In totaal zijn er ruim 2.300 bedrijven met meer dan 30% aan Nederlands kapitaal actief in Spanje. In die zin is de bijdrage van Nederlandse ondernemers aan de Spaanse economie groot. Om die extra onder de aandacht te kunnen brengen wordt elk jaar aan twee ondernemers de prijs voor de Beste Nederlandse Ondernemer uitgereikt in de categorieën ‘Starter’ en ‘Ondernemer’

Jury

Om uit 23 inzendingen de shortlist van drie ondernemers in elke categorie te kiezen, was er een professionele jury nodig om de kandidaten uitgebreid door te nemen. Dit jaar bestond de jury uit Walter van Rosmalen, voorzitter – ex-board Repsol; Margriet van Dorp, interim- en Projectmanagement; Erik Vermeulen – Corporates in Spain; Henk Wibbelink, ex-directeur Dravosa en Richard van Vliet, accountant en partner bij Ernst & Young.

Genomineerden

De genomineerden voor de categorie ‘Ondernemer’ waren Eino Brand van Inlet Seafish S.L.; Jeroen Oskam van Euro Economics S.L. en Alexander Wit van PHI Industrial Acquisitions S.L. In de categorie ‘Starter’ waren genomineerd: Erik de Haan van Nederlands Business Centrum Spanje; Robain de Jong van Ecoscooting Delivery S.L. en Ferry Stienstra van Voiped Telecom S.L.U. De zes ondernemers kregen vijf minuten de tijd om zich voor te stellen aan hun publiek.

Aan het einde van de avond werden de winnaars bekendgemaakt maar niet nadat juryvoorzitter Walter van Rosmalen had benadrukt hoe moeilijk de keuze was geweest tussen de zo gevarieerde en kwalitatief elkaar niet ver ontlopende deelnemers. Ambassadeur Mathijs van Bonzel reikte de prijzen uit aan Alexander Wit van PHI Industrial Acquisitions en aan Robain de Jong van Ecoscooting.

PHI Industrial Acquisitions

PHI Industrial Aquisitions is een gespecialiseerd industrieel investerings fonds dat op lange termijn strategische waarde creëert door te investeren in mensen, merken, producten, en diensten. Zo zorgt het bedrijf ervoor dat bedrijven die zich om welke reden dan ook in zwaar weer bevinden een positieve omslag kunnen maken.

Ecoscooting Delivery

Ecoscooting Delivery gelooft allereerst in duurzame ontwikkeling. Daarom werkt het bedrijf uitsluitend met elektrische voertuigen. Deze worden bereden door vaste, professionele werknemers die als doel hebben een bestelling zo snel mogelijk op hun bestemming te bezorgen. Ecoscooting is gespecialiseerd in snelle, hoogwaardige dienstverlening van de hoogst mogelijke kwaliteit aan bedrijven zoals Just Eat, Correos Exprés, Adolfo Dominguez en is actief in Madrid, Barcelona, Valencia en Lissabon.

Hoe het begon

De Nationale Business Meeting voor Nederlandse Ondernemers is een initiatief van alle Nederlandse Business Clubs in Spanje in nauwe samenwerking met de Nederlandse ambassade in Madrid. De eerste Nationale Business Meeting werd in 2016 gehouden op Mallorca en georganiseerd door Harold Smit van de Mallorca Dutch Business Club. Een jaar later volgde een bijeenkomst georganiseerd door de Nederlandse Business Club Costa Blanca in Albir in Alicante.

De bijeenkomst vormt zo een platform voor ontmoeting, het leggen van nieuwe contacten, het versterken van bestaande contacten en het uitwisselen van kennis en ervaring. Het evenement werd gesteund door internationale bedrijven als KLM, Ernst & Young en Rabobank én door lokale Valenciaanse bedrijven waaronder Briansa Correduria de Seguros en Ortega Servicios Funerarias. De ambassade in Madrid verleende veel medewerking en steun alsook de Kamer van Koophandel Cámara de Comercio de Valencia.

Nederlandse Zakenkring Valencia

De Nederlandse Zakenkring Valencia (NZK) begon in 2010 met als doel zakelijke, culturele, sociale en sportieve activiteiten te organiseren. Dit om zo de contacten tussen Nederlandse en Spaanse ondernemers in Valencia te bevorderen. NZK was de gastheer en hoofdorganisatie maar werd daarbij gesteund door de Mallorca Dutch Business Club, de Dutch Business Club Madrid, de Kring Nederlands Bedrijfsleven Barcelona en de Nederlandstalige Business Club Costa Blanca. De volgende Nationale Business Meeting in 2019 wordt gehouden in Madrid.