Paspoort en NIK aanvraag in de Comunidad Valenciana 2016

Het Consulaire Team van de Nederlandse ambassade te Madrid heeft het voornemen om gedurende de komende maanden diverse regio’s in Spanje te bezoeken. Gedurende dit bezoek worden Nederlanders in de gelegenheid gesteld om een aanvraag in te dienen voor een paspoort of identiteitskaart.

Deze mogelijkheid staat in principe open voor alle Nederlanders. Echter indien het aantal geïnteresseerden te hoog wordt is men genoodzaakt een selectie toe te passen.  Voorrang krijgen dan personen die gedurende een lange periode niet in staat zijn afstanden af te leggen. Dit kan men aantonen door middel van een medische verklaring. De medische verklaring dient te zijn opgesteld door een arts verbonden aan het INSS of u dient bij de apotheek een Certificado Medico Oficial te kopen en te laten invullen door uw arts. Ook andere Nederlanders die door bijzondere omstandigheden de reis naar Madrid niet kunnen ondernemen, kunnen zich in contact stellen met de ambassade.

Zoals u in onderstaand overzicht kunt zien staat het bezoek aan de Comunidad Valenciana, La Nucia, gepland voor de maand juni, waarschijnlijk in begin juni, maar dat wordt op een later tijdstip nog bevestigd.

Indien u een reisdocument wilt aanvragen via het mobiele aanvraagstation in de perioden zoals hieronder genoemd kunt u nu reeds uw interesse bekend maken door het sturen van een emailbericht naar MAD-CA@minbuza.nl   Te zijner tijd zal contact met u opgenomen worden voor het bekendstellen van nadere details.

Consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden – Valencia Consulado del Reino de los Países Bajos C/. Músico Ginés, 16 – 3º – 5ª / 46022 Valencia / España Tel.. (+34) 639 707 465 Fax. (+34) 963 553 551 Email: nlgovvlc@gmail.com WEB: www.mfa.nl/spanje Visites alleen op afspraak – Visitas sólo con cita previa