Online meeting met Ronald Reunis, General Manager Lumileds in Wuhan

donderdag 23 april
Terwijl zijn collega’s in Nederland het coronavirus nog afdoen als een griepje, hebben mannen in witte pakken zijn fabriek al gesloten. Ronald Reunis moet alle zeilen bijzetten om de tent overeind te houden. Wat hij leerde van 50 dagen lockdown. Het zou zo’n vaart niet lopen, denkt Ronald Reunis bij de eerste berichten over een virus dat vlakbij, in Wuhan rond raast. Al snel realiseert hij zich dat de situatie wel eens heel onwerkelijk kan worden. Wuhan gaat op slot, en niet veel later volgt de hele provincie Hubei. De fabriek van Lumileds, waar Reunis general manager is, moet halsoverkop dicht. “Ik voelde me verantwoordelijk voor mijn mensen en de fabriek maar er was geen tijd om in paniek te raken.”

De fabriek ligt in de provincie Hubei; het epicentrum van de virusuitbraak. De provincie is 4,5 keer zo groot als Nederland. 

De uitbraak begon in de provinciehoofdstad Wuhan. Maar ook de steden in de buurt werden hermetisch afgesloten. Nederland is in Wuhan vertegenwoordigd met een NBSO (Netherlands Business Support Office), één van de zes handelskantoren die de Nederlandse overheid in China heeft. De Nederlandse overheid vestigt die kantoren op strategische locaties waar veel Nederlandse bedrijven zitten.

NZKV lid Antonio Neggers van Megalux heeft ons in contact gebracht met Ronald Reunis voor dit event.

In deze online meeting heeft een ieder een kans om een kijkje te krijgen in wat er toen en nog aan de hand is in Wuhan China waar het allemaal begon.

Wat: Online meeting met Ronald Reunis
Waar: Online, Zoom,
Wanneer: Donderdag 23 april 2020 13.00 uur
Kosten: gratis

Link

https://us02web.zoom.us/j/83569099616?pwd=bG9zNThzanFIQmZ4Q21YWXBDUHpkZz09

Meeting ID: 835 6909 9616
Password: 341977

Graag minimaal 5 min vantevoren inloggen, met name om microfoon en webcam te testen.

Tijdens de meeting microfoon uitzetten! Alleen aanzetten als je een vraag gaat stellen of iets wilt zeggen. Gebruik anders de chatfunctie daarvoor.